Termeni și condiții de participare

Vă rugăm să citiți cu atenție următoarele informații. Acestea includ o descriere a acestui program de intervenție, a proiectelor de cercetare asociate acestui program, precum și termenii și condițiile participării. Dacă informațiile prezentate nu sunt suficient de clare, sau dacă aveți alte întrebări, vă rugăm să folosiți formularul de contact. Dacă întelegeți și acceptați termenii și condițiile acestei evaluari online, veți fi rugat să vă oferiți consimțământul informat. Dacă nu întelegeți sau nu sunteți de acord cu termenii și condițiile descrise în această evaluare online, nu veți putea participa la acest program de intervenție și veți fi rugat/ă să ne contactați dacă aveți nevoie de informații adiționale.

  • Prin intermediul acestui program online dorim să evaluam fezabilitatea, acceptabilitatea și rezultatele preliminare privind eficacitatea unei intervenții de tip cognitiv-comportamentală livrată pe internet (iCBT) și adaptată contextului pacienților diagnosticați cu cancer din România. După ce veți completa acest formular online, un membru al echipei vă va contacta și vă va comunica dacă sunteți eligibil pentru a participa la studiul nostru. Acest program de intervenție online se desfășoară pe parcursul a 6 săptămâni și este conceput pentru a ameliora anxietatea și depresia ce apar în asociere cu un diagnostic de cancer. Acesta se desfășoară sub formă de module săptămânale în format audio, video și text. Aceste module includ psihoeducație, strategii cognitiv-comportamentale și strategii de ameliorare a simptomelor somatice. Înainte de a accesa modulele, participanții sunt rugați să completeze chestionarele puse la dispoziție pe adresa de e-mail furnizată în procesul de înregistrare. La sfârșitul programului de intervenție vor fi rugați să completeze o serie de chestionare pentru a ne ajuta să evaluăm eficacitatea acestor module. Chestionarele constau în evaluarea evoluției simptomatologiei de tip anxios și depresiv, fiind furnizate pe adresa de e-mail. De asemenea, după parcurgerea celor 6 module săptămânale participanții vor fi rugați să completeze pe lângă chestionarele de evaluare a simptomelor și un chestionar de evaluare a satisfacției cu privire la aceste module și la experiența utilizării programului online.

 

  • Ce presupune participarea mea la acest studiu? Puteți participa la acest program de intervenție dacă ați fost diagnosticat/ă cu cancer și dacă îndepliniți toate criteriile de eligibilitate stabilite de echipa de cercetători. În acest sens este necesar să completați un chestionar scurt, introdus în faza de înregistrare spre care veți fi direcționat/ă imediat ce vă dați acordul de participare. Apoi, echipa de cercetare va hotărî dacă veți fi inclus/ă în acest studiu. În cazul în care avem nevoie de informații adiționale vă vom contacta telefonic sau prin adresa de e-mail furnizată de dumneavoastră. În situația în care criteriile de eligibilitate nu vor fi îndeplinite, veți fi direcționat/ă către alte servicii/instituții, în funcție de situație și de preferințele dumneavoastră.

 

  • În continuare este prezentat motivul și scopul evaluării simptomelor dumneavoastră. Scopul următorului instrument de screening online este de a evalua preocupările dumneavoastră curente și de a determina dacă sunteți eligibil pentru a participa la aceste cursuri. De asemenea, răspunsurile dumneavoastră ne vor ajuta să concepem alte instrumente de screening mai eficiente pentru a le putea folosi în acest program online. Printre potențialele beneficii ale participării la această evaluare inițială se numără faptul că prin răspunderea la aceste întrebări și discutarea rezultatelor cu un membru al echipei care vă va contacta, veți putea întelege mai bine preocupările și problemele cu care vă confruntați. Dacă această evaluare indică că sunteți eligibil pentru a participa la studiul nostru, vă vom contacta pentru a determina dacă sunteți în continuare interesat de a participa. 

 

  • În continuare sunt prezentate limitele confidențialității. Răspunsurile pe care le primim de la dumneavoastră sunt confidențiale însă există câteva limite ale confidențialității, de care fiecare participant trebuie să fie informat. Dacă vă aflați într-o situație de risc major care implică un pericol pentru viața dumneavoastră sau pentru viața altora, confidențialitatea poate fi încălcată pentru a preveni acest lucru. Dacă împărtășiți informații care sugerează faptul că un minor se află într-o situație de risc, suntem obligați să anunțăm serviciile de Asistență Socială și Protecția Copilului. Echipa de cercetare va respecta confidențialitatea datelor dumneavoastră personale, în conformitate cu legile în vigoare. Identitatea dumneavoastră nu va fi dezvăluită în niciun raport sau publicație care va rezulta în urma acestui studiu. Toate datele colectate pe această platformă online vor fi folosite exclusiv în scop de cercetare și vor fi accesibile doar echipei de cercetători din spatele acestui proiect. Dacă doriți ca datele dumneavoastră să nu fie utilizate , vă rugăm să nu ni le furnizați.

 

Prin continuarea procesului de înregistrare pe site-ul www.findingmyway.ro vă exprimați expres consimțământul cu privire la colectarea în scop academic a datelor furnizate de dumneavoastră.