Săptămâna 2. Simptome fiziologice
77%

Dificultățile de atenție și concentrare

,,Dintr-odată intri într-o stare în care la nivel mental parcă totul este încetinit și te întrebi cum vei mai putea vreodată să să te concentrezi la ceva."
Paula

Persoanele care s-au confruntat cu ,,chemo-brain”, descriu acest termen ca și o stare pe care au avut-o în care nu se puteau concentra la activitățile normale, la conversații și la sarcinile de zi cu zi. Totuși, trebuie notat faptul că vă puteți confrunta cu dificultăți de atenție și concentrare chiar dacă nu faceți chimioterapie. Acest lucru poate fi foarte frustrant însă încercați să luați în considerare faptul că este doar un simptom temporar care va trece în cazul majorității persoanelor, în decurs de un an. Precizăm că aceste dificultăți de concentrare și memorie nu sunt de obicei detectate prin intermediul testelor de memorie obișnuite.

De asemenea, știm că fatigabilitatea, durerea, depresia și anxietatea pot avea efecte negative asupra capacității de concentrare și memorie, deci toți acești factori pot contribui la această stare. Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome, ar fi bine să vă faceți un control pentru a investiga posibilele cauze.