Este această terapie potrivită pentru mine?

Această formă de terapie online este bazată pe principiile terapiei cognitiv-comportamentale. Cursurile noastre sunt atent construite pentru a satisface nevoile psihoeducaționale ale persoanelor diagnosticate cu o formă de cancer.

Acestă formă de terapie poate fi potrivită pentru dumneavoastră dacă sunteți diagnosticat cu o formă de cancer și vă confruntați cu un nivel crescut de stres, simptome de anxietate, depresie, tulburări ale somnului, furie, oboseală, durere, frica de recidivă a cancerului și teama de moarte.

Prin intermediul acestor cursuri online, in format scris, audio și video ne propunem să vă ajutăm să faceți față acestor comorbidități care sunt întalnite la mai mult de jumatate dintre pacienții diagnosticați cu cancer, pe parcursul evoluției bolii.


Această formă de terapie nu este potrivită pentru dumneavoastră dacă una dintre următoarele afirmații se potrivesc contextului actual din viața dumneavoastră.

Aveți gânduri intruzive de auto-vătămare, să vă faceți rău dumneavoastră sau altor persoane.

Nu ați împlinit vârsta de 18 ani sau sunteți sub tutela unui însoțitor legal, din motive de sănătate precară care v-au făcut să vă pierdeți autonomia.

Vă aflați într-o situație de criză sau o situație care trebuie abordată de urgență

Ați fost diagnosticat cu o tulburare mintală severă și vi s-a recomandat suport psihiatric.

Vi s-a impus de către cineva să participați la aceste cursuri, adică decizia nu este motivată de dorința dumneavoastră de a beneficia de suport psihologic, ci de dorința altora.

Nu aveți acces la un calculator, laptop, smartphone sau la un dispozitiv conectat la internet.

Terapia cognitiv-comportamentală sau orice altă formă de psihoterapie nu este o metodă alternativă de tratament și vindecare a cancerului ci este o intervenție psihologică care urmărește tratarea problemelor emoționale cu care vă confruntați în urma acestui diagnostic.