Săptămâna 4. Imaginea de sine
7%

Imaginea corporală

Imaginea corporală: Psihologul clinician Dr Lisa Beatty discută despre o varietate largă de preocupări în legătură cu imaginea corporală pe care persoanele le pot avea în timpul tratamentului.

,,Am ajuns în punctul în care nu îmi place deloc felul în care arăt din punct de vedere fizic".
Maria
,,Trebuie să spun că problemele cu greutatea m-au afectat mai mult decât orice".
Andrei

Multe persoane se confruntă cu distres datorită efectelor pe care tratamentul le are asupra corpului lor. Cele mai frecvente schimbări care pot să apară sunt discutate în detaliu de Dr Lisa Beatty în filmul de mai sus. Acestea sunt sumarizate mai jos:

  • Cicatricile care rămân în urma intervenției chirurgicale și pierderea unor părți ale corpului
  • Purtarea unei stome
  • Pierderea părului
  • Schimbări în greutatea corporală

Impactul asupra imaginii corporale

Aceste schimbări ale aspectului fizic pot avea un impact asupra felului în care vă vedeți dumneavoastră propriul corp. Este important să notăm faptul că imaginea corporală înseamnă mai mult decât aspectul fizic. Prin imagine corporală ne referim și la judecățile sau evaluările pe care le faceți despre cum arătați, cum v-ar plăcea să arătați și dacă aspectul dumneavoastră fizic din prezent se potrivește cu asta, sau cum credeți că vă văd ceilalți.

Dacă întâmpinați dificultăți în a face față felului în care s-a schimbat corpul dumneavoastră, atunci sugestiile și exercițiile din acest modul vă pot fi de folos.