Săptămâna 1. Diagnosticul
100%

Experiențele unor persoane diagnosticate cu cancer 

 


Experiențele unor persoane diagnosticate cu cancer în ceea ce privește Luarea deciziilor și Interacțiunea cu Echipa Medicală.

Nu am avut parte de suport din partea familiei – Eram în mijlocul unui proces de divorț și am ajuns să stau pe străzi în timpul tratamentului. Așa că povestea mea este mai diferită. Am simțit cu adevărat că echipa medicală chiar s-a ocupat de mine – chirurgul, asistenta medicală și oncologul de la spital. Chiar credeam că această echipă mă ajută. Medicul chirurg a fost extraordinar cu mine. Echipa medicală a devenit familia mea. Chirurgul mi-a spus “Competența mea îmi permite să fac unele lucruri, dar și tu poți face multe lucruri – orice poate fi de folos în lupta cu boala. Asigură-te doar că te consulți cu noi înainte de a începe ceva”. Același lucru mi l-a spus și medicul oncolog, așa că a fost o adevărată muncă de echipă. Am făcut parte din acea echipă și am avut un cuvânt de spus care a contat la luarea deciziilor finale. Echipa medicală a fost nemaipomenită, deoarece specialiștii chiar credeau în ideea că faci parte din echipa lor. “
Cuvintele unei persoane diagnosticate cu cancer la sân, în remisie de 3 ani
Aș fi fost foarte entuziasmat dacă mi-ar fi spus ceva despre terapiile complementare! Simțeam că nu se cuvine să pun astfel de întrebări deoarece eu nu pot asocia echipa medicală cu aceste terapii. Așa că am pus doar întrebări medicale și am simțit că trebuie să le formulez astfel încât să fie cât mai scurte. La întrebările mele scurte am primit răspunsuri la fel de scurte, urmate de ,,Alte întrebări mai aveți?” A fost ca și o expediere. ,,În regulă. Deci nu mai aveți alte întrebări? Bine”
Cuvintele unei persoane diagnosticate cu Limfomul non-Hodgkin, în remisie de 2 ani