Săptămâna 6. Finalizarea tratamentului. Tranziția către Viața Dincolo de Cancer
25%

Sugestii: Modalități de marcare a aniversărilor

Decât să lăsați ,,aniversările” și stresul controalelor periodice să vă înspăimânte, poate fi util să marcați aceste date și să încercați să vă dați seama cum vă simțiți. Lucrurile pe care le puteți face pentru a vă marca ”aniversarea” pot include:

Meditație, relaxare și reducerea stresului


Așa cum probabil ați folosit pe parcursul tratamentului tehnicile de relaxare/meditație sau tehnicile de gestionare a stresului, poate veți dori să le încercați din nou acum

 

Petreceți ziua cu o persoană apropiată

Această zi ar putea fi una plină de evenimente sau ar putea fi o zi liniștită, în funcție de preferințele dumneavoastră. Vă puteți planifica în avans această zi, însă luați în considerare faptul că ar fi o idee bună să fiți flexibil/ă cu planurile, deoarece nu puteți ști de ce anume veți avea chef, atunci când va sosi ziua.

 

Petrecere cu familia și prietenii

Acest lucru s-ar putea să nu fie potrivit pentru toată lumea, însă unele persoane cu care am vorbit ne-au spus că, după stresul prin care au trecut în ziua în care au fost programați pentru analizele periodice, au fost pregătiți pentru a bea ceva! Puteți invita la această petrecere oricât de multe sau puține persoane doriți!

 

O zi în care să reflectați asupra lucrurilor și să vă exprimați emoțiile

Poate v-ar fi util să petreceți un anumit timp reflectând asupra evenimentelor din ultimul an. Puteți să vă uitați la albumele foto, să ascultați anumite înregistrări audio sau video pe care le-ați făcut în timpul tratamentului (sau chiar să revedeți fișele de lucru pe care le-ați completat în cadrul acestui program!). Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți unde ați fost acum un an și cât de departe vă aflați acum. De asemenea, ați putea completa câteva dintre fișele de lucru de pe această platformă, pentru a vă ajuta să procesați câteva dintre emoțiile pe care le aveți în prezent.

 

Un album cu amintiri

Unele persoane găsesc util să se reconecteze cu trecutul lor deoarece le ajută să facă față situației prezente și să meargă mai departe. Dacă vreți să faceți asta, vă puteți petrece puțin timp fie singur/ă, fie cu un membru al familiei de care sunteți mai apropiat/ă și puteți construi un album care să conțină povestea și cele mai importante evenimente ale familiei dumneavoastră.

 

Călătoriți!

O altă metodă prin care unele persoane își marchează ”aniversările”, este să călătorească împreună cu cei dragi, sau chiar singuri, pentru câteva zile. Dacă sunteți genul de persoană căreia îi place să călătorească, atunci aceasta reprezintă o metodă foarte bună prin care vă puteți marca ”aniversarea”!

 

O ceremonie personală

Unii oameni preferă o ceremonie personală în care fie scriu o poezie, fie desenează/pictează, fie scriu o carte, sau întreprind orice altă activitate care îi ajută să reflecteze asupra lucrurilor prin care au trecut.