Săptămâna 3. Distresul emoțional
28%

Distresul emoțional acut

Depresia și anxietatea: Psihologul clinician Dr Lisa Beatty discută despre diferitele forme de anxietate și depresie care pot afecta persoanele în timpul tratamentului pentru cancer.

,,Știu că există persoane care sunt într-o situație mai proastă decât a mea. Nu ar trebui să ma simt așa”.
Bogdan
”Plâng în continuu. Din orice, îmi vine foarte ușor, tot timpul. Din orice! Și dacă văd praf pe covor!”
Florina
”Am avut un atac de panică, dar atunci nu am știut ce se întamplă...tot ce știu este ca voiam să sar din acel scaun.”
Ionuț
Pur și simplu cred că sunt una dintre acele persoane care chiar trebuie să învețe cum să se relaxeze și cum să scape de tensiune.
Elisabeta

 

Având în vedere cât de des se confruntă oamenii cu aceste emoții, psihologul clinician Dr Lisa Beatty discută în detaliu despre aceste probleme, în filmarea de mai sus. Mai jos puteți vedea o sumarizare a punctelor cheie care au fost abordate. Apoi, vom explora diferite strategii prin care putem să facem față acestor probleme.

Depresia

Depresia este diferită de o stare de tristețe, este o boală care vă poate afecta viața de zi cu zi. Completați un scurt chestionar (click pe linkul de la sfârșitul paginii) pentru a vedea dacă aveți simptome de depresie.

Anxietatea

Există câteva probleme de anxietate cu care adesea se confruntă persoanele diagnosticate cu cancer. Lisa discută despre acestea în detaliu, în filmarea de mai sus.

  • Panica
  • Fobiile
  • Anxietatea Generalizată
  • Stresul Posttraumatic

Dacă vreți, puteți completa un scurt chestionar (click pe linkul de la sfârșitul paginii) pentru a vedea dacă aveți simptome de anxietate.